Välkommen till Rökeriet på Hygn Vilt & Tamt

Rökeriet är hjärtat av vår gård där tradition möter innovation. Här förädlar vi viltkött från våra egna hjortar och noggrant utvalt vilt från skogarna runt omkring oss. Med rötterna djupt i den svenska mathantverkstraditionen skapar vi unika smaker som speglar vår kärlek till naturen och dess rikedomar.

Varje produkt som lämnar vårt rökeri är tillverkad med omsorg och passion, från klassiska rökta delikatesser till spännande nya smakupplevelser. Vi välkomnar dig att upptäcka det genuina hantverket och de fylliga smakerna som kännetecknar vårt rökeri.

Välkommen att smaka på det bästa som naturen har att erbjuda, förädlat med kärlek och respekt.


Rökning av kött

Vi tar emot kött för varmrökning varje vecka under gårdsbutikens öppettider torsdag-lördag. Utlämning sker fredag och lördag veckan därpå. Köttet skall vara tinat när ni lämnar in det. (Inför helgdagar kan andra dagar och tider gälla. – se sociala medier för uppdaterad information eller kontakta oss på telefon 0551-42042)

Rökning 95kr/kg
Urbening 50kr/st
Skivning 50kr/kg
Endast Rimning 39kr/kg

Vid inlämning av vildsvinskött medtag trikinprov.
Önskar ni köttet upplagt på fat och dekorerat med frukter kostar det utöver rökningen och skivningen 170 kr/fat (1kg=10port/fat).
Köttet ska vara tinat när ni lämnar in det.

December
Inför Jul har vi längre ledtider för rökning av kött. Se separat info under Jul på Hygn. Jul på Hygn 2024

Rulla till toppen