”Tillsammans jobbar vi för ett hållbart samhälle nära naturen. Vi producerar allt på gården, med fokus på kvalité och omsorg om råvaran.”
Hygns Vilt startades 1997 och är ett familjeföretag som drivs av Karin Höglund med familj. Det är nu tredje generationen som håller på att tränas upp för framtiden. De har alla ett brinnande intresse för mat och råvaror samt en bred erfarenhet av olika kulturers matlagning.
På Hygns Gård har vi ett slakteri, rökeri, gårdsbutik, sommarcafé samt cateringkök i direkt anslutning till hjorthägnen. Vi tar ansvar för hela produktionskedjan från uppfödning till en delikatess måltid.
Gårdsbutiken
Primära produkterna är viltkött, nöt, gris och lamm – allt slaktat och styckat på gården. Vi väljer med omsorg vilka gårdar vi tar köttet från och kan erbjuda så väl hängmörat som gård-och rasspecifika detaljer. Förutom köttet älskar vi att laga mat så vårt catering kök ser även till att det alltid finns spännande tillbehör i disken som kan variera vecka till vecka: Såser, gratänger, pajer, pizzor, färdigmarinerade grillskivor, viltfärsbiffar, desserter, matlådor m.m. All mat lagas från grunden med lokalproducerade samt ekologiska råvaror när det går.
Under sommarhalvåret kan man avnjuta en god lunch eller hembakat fika i trädgården!
Catering
Vi erbjuder catering så väl till den mindre sammankomsten eller pick-nicken som företagsevent och bröllop. Fokus är på att jobba med råvaror i säsong med gårdens produkter och spännande smakkombinationer. Kontakta oss så skräddarsyr vi efter era önskemål.
Chark & Rökeri
På gården tillverkar vi även vår egna chark med råvaror från slakteriet. Vi varm- och kallröker produkter samt lufttorkar och syrar. Allt är producerat för hand med hantverksmässig kunskap samt med en kocks smaksäkerhet. Vi legotillverkar även chark åt andra företag och privatkunder.
Hygns Vilt har inget utrymme för kompromisser och håller högsta hygien och livsmedelsäkerhetsstandard genom hela kedjan.
Hållbarhet
Vi bor och verkar mitt i naturen. Landskap- och naturvård är en del av vår vardag. Hygns hjortar håller 120 ha av vårt landskap öppet. Strandängarna i fågelreservatet vid Vänerstranden betas och hålls öppna för ett rikt fågelliv. Det är ett kontinuerligt arbete inom företaget med alla aspekter inom hållbarhet. Inte minst med val av förpackningar för att minska vår klimatpåverkan för ett hållbart samhälle.
I boken Sinnenas Landskap är vi refererade; ”Inga kompromisser! Om vi ska göra det här ska det vara bra – och riktigt bra.” Här gör vi aldrig avkall på våra höga kvalitetskrav. Den småskaliga produktionen kan aldrig konkurrera med låga priser – enbart med kvalitet, smak och trygghet.