En mysig, värmande rätt i vintermörkret som med fördel kan lagas 1-2 dagar i förväg. Spännande mat att bjuda på!
Ingredienser för 5 personer
1kg hjort eller älgkött (högrev, fransyska eller grytbitar)
8 kardemummafrön
2 msk malen koriander
2 tsk cayennepeppar
2 msk spiskummin
12 hela kryddnejlikor
2 msk fänkålsfrön
2 finhackade gula lökar
6 pressade vitlöksklyftor
3 kanelstänger
2 lagerblad
5 msk tomatpuré
Vatten
Salt/Socker
Blanda koriander, cayennepeppar, spiskummin, fänkålsfrön och kryddnejlikor och stöt i mortel. Bryn grytbitarna i het panna och lägg i en järngryta. Fräs vitlök och lök i olja några minuter (skall ej få färg) blanda med köttet. Tillsätt de stötta kryddorna och låt dem få fräsa med köttet en stund. Lägg i kanelstängerna, tomatpurén och lagerbladen och rör runt. Täck med vatten och låt koka på svag värme i ca 90 min. Smaka av med lite salt och socker om det behövs.
Servera curryn med ris (gärna smaksatt med saffran och kardemummafrön), varma Naanbröd, riven kokos, skivad banan, grekisk yoghurt, färsk koriander och en god chutney.