Med gedigen erfarenhet och utpräglat fokus på hög kvalitet och unika smakupplevelser satsar vi för framtiden för att möta den ökande efterfrågan på ’mat med identitet’.
Trenden är entydig. Ju mer globaliserad världen blir, desto fler människor vill känna trygghet i den mat de väljer. Tillit till maten, mat med ett tydligt och igenkännbart ursprung samt naturlighet är begrepp som för många blir allt viktigare. Fler och fler ifrågasätter långa transporter och ett mer likriktat och anonymt utbud av produkter.
Verksamheten på Hygns Vilt handlar om just detta – att ta ansvar för hela produktionskedjan från hjortarna som betar vid Vänerns strand till de färdiga delikatesserna på Hygns Viltfat.
Hygns Vilt:
- Produkter från de Värmländska skogarna
- Tamt och Vilt: Vi röker skinka, älg och hjort
- Inlämning av kött för rökning
- Prisbelönta korvar: älg- och lammsalami, viltkorvar kryddade efter säsong
- Spännande delikatesser från andra Värmländska Gårdsproducenter
- Vår specialitet: Hygns Viltfat med potatisgratäng till Ert kalas